Ferskvandsmuslinger

Alger er enhver havebassin-ejers mareridt, de grønne vækster kan være til stor gene i højsommeren. Solen kan ikke trænge igennem vandet og algesuppen bliver tykkere og tykkere og til sidst kan man bare se fisk og andre dyr, når de kommer op til overfladen for at spise.

De mest velkendte metoder til at komme suppen til livs er mere eller mindre kemiske metoder, samt med rensningsanlæg og UV-lys.

Der findes også en anden økologisk og billigere løsning. Ferskvandsmuslinger.

På Bornholm har ægteparret Elly og Søren Wolff haft god erfaring med at sætte ferskvandsmuslinger ud i deres havebassin.
De havde problemer med alger i havebassinet. Selvom de havde en pumpe og kunstigt vandløb til bassinet, var det ikke nok og i løbet af sommeren blev vandet grønt og brunt af de mange alger. Søren Wolff faldt over et råd med ferskvandsmuslinger som ‘Naturens eget rensningsanlæg’.

Søren og Elly Wolff købte 20 ferskvandsmuslinger, og satte dem ud i havebassinet. Allerede efter få dage kunne de se et resultat i bassinet. Vandet var blevet mere klart. Også selvom havebassinet indeholder ca. 6 m3 vand og antallet af muslinger var i underkanten. Det anbefales at man udsætter 10 muslinger/m3 vand.

Efter bare 14 dage havde muslingerne filtreret vand og spist alger, så parret kunne se at vandet var blevet betydeligt renere, sigtbarheden var på 20 cm og de kunne se fiskene svømme rundt i vandet.


Kilde: Borregård BioPlant


 Kundeklub (e-mail)


Tilmeld Afmeld

Facebook

 

Webshop

KØB ONLINE TIL HAVEN
.I webshoppen finder du et bredt udvalg af varer til din have...

Find planteskole

   
 
 
Laubjergs rosenhave

Laubjergs rosenhave

149,00 DKK

Info

Gebyr og fragtoversigt

Gebyr og fragt


Gebyr og fragt faktureres til kostpris. - Gebyr og fragt beregnes ud fra den bestilte mængde. På detaljeoversigten (fremgår af indkøbskurven) kan man få et overblik over hvordan forsendelsen bliver pakket og sendt.
Home & Garden leverer ikke varer til udlandet samt Grønland og Færøerne.
 
Der vil være varer hvor udsalgsprisen er incl. fragt og gebyr og andre varer som har en fragtmetode som nedenfor.

Hermed gebyr og fragtoversigt:

Metode                                                                  Kg                Pris

Home & Garden porto                                             10 kg          29,00 kr.


Se her vores øvrige forretningsbetingelser