Hindbærblomster snaps

Blomster fra skovhindbær
Vilde bær giver din kryddersnaps en rigtig god smag.
Til denne opskrift skal vi bruge blomsterne inden de senere på sæsonen blive til hindbær.
Jeg kan anbefale, at man så senere laver en snaps på skovhindbærrene, og så sammenligner de 2 typer snapse.
Det er absolut den største smagsoplevelse at lave det på vilde skovhindbær. Min erfaring er, at jo mindre bærrene er, des mere sødme har de. Farven bliver flot rød, og den smager perfekt til ost..  
Både skovhindbær og jordbær har siden urtiden været anset som en delikatesse.
Kan du ikke finde planten i den vilde natur, så kan du med stor sandsynlighed købe den på din lokale planteskole, og så plante den direkte i din have.
 
Opskrift
En flaske vodka på 70 cl. og min 37 %
Et stort glas med skruelåg – min 1 liter
 
Fyld glasset halvt med blomster fra skovhindbær
Hæld din vodka i glasset og sæt låget på.
De skal trække 2 – 8 uger.
Du må gerne ryste glasset et par gange om ugen i trækkeperioden.
Smag efter en måned, og hvis smagen er perfekt til dig, så stopper du blot trækningen.
Si herefter blomsterne fra
Lad den lagre i 2 uger, før den nydes
 
Plantehistorie
Saften er virksom mod feber, og bærrene virker krampestillende ved galdelidelser samt fremmer fordøjelsen 
Der findes både skovhindbær og opdyrkede hindbær.
Det totale sukkerindhold er det samme i begge typer af bær, men skovhindbær har et større indhold af frugtsukker samt et større indhold af aromastoffer.
Planten er blevet brugt mod leverbetændelse, mod diarré, ved sygdomme i urinvejene, gigt, mod hæmorider og til at forebygge gulsot. Den mildner astmatilstande og læger katarer og hoste.
Blade og rødder er solgt til apotekerne og drukket som kinesisk te. Bladene er blevet brugt som tobakserstatning og skulle efter sigende bringe lykke og styrke ens kærlighedsliv.
 
Denne snapseartikel er lavet af Niels Stærup