Bambus er tilbage

Bambus er nemme og graciøse planter med et hav af anvendelsesmuligheder i haven. Plant bambus som hæk eller rumdeler, som flotte solitærplanter eller elegante krukkeplanter. Nye navnesorter er skræddersyet til forskellige formål. Den lille bambus ’Tiny’ er for eksempel perfekt til krukker, den store bambus ’Simba’ er oplagt som solitærplante og den fyldige bambus ’Dino’ er ideel til hæk.

 

Bambus er ikke alene trendy planter til moderne haver. De har også en fascinerende historie. Gul bambus kom første gang til Europa med en missionær og botaniker, der havde fundet den i Kina i 1892. Den blev sat i produktion i begyndelsen af 1900 tallet og blev hurtigt en populær haveplante.

 

Det særlige ved bambus er, at der går omkring hundrede år, før den blomstrer. Derfor opstod der nærmest massedød, da de første haveplanter blev 100 år. Heldigvis betød blomstringen også, at der blev dannet frø. Det er de frø, der har gjort det muligt at fremelske nye sorter med langt bedre egenskaber end den første. De nye sorter er omhyggeligt udvalgt og gennemtestet i planteskolerne, før de bliver navngivet og kommer ud i haverne.

 

Bambus "Simba"

Bambus "Dino"

Bambus "Tiny"

@vielskerhaven