Køb af drivhus

Der er flere ting at tage hensyn til, når du skal købe drivhus. Herunder får du et par gode råd om blandt andet placering, størrelse og udluftning.

 

Placering
Det vigtigste, når du skal finde et sted til dit drivhus, er, at det får så meget lys som muligt. Det vil sige, at har dit drivhus en langside, så bør denne vende mod solen – syd eller sydvest. På den måde får planterne mest muligt lys. Drivhusets dør bør altid placeres på østsiden, for at beskytte mod vinden, der som oftest kommer fra vest.

Størrelse
Størrelsen på dit drivhus afhænger af formålet med dette. Derfor er det en god idé at overveje, hvad du ønsker at plante, og hvor meget du ønsker at plante. I de fleste haver er der plads til et drivhus på ca. 10 m2, og med denne størrelse vil du få plads til både et par tomat- og agurkeplanter, peberplanter og evt. en vin i taget.
 
Højde
Når du køber drivhus, er det essentielt, at der er plads til dine planter. Men samtidig skal du også have dig selv i tankerne i forhold til at kunne stå oprejst og dermed arbejde fornuftigt med planterne. I denne sammenhæng er det den lodrette sidehøjde, du skal være opmærksom på, altså afstanden fra soklen til tagets nederste kant.
Og her bør højden ikke være under 160 cm.
 
Udluftning
Udluftning er rigtig vigtigt – også i et drivhus. Det er en misforståelse at tro, at drivhusets væsentligste funktion er, at planterne kan stå så varmt som muligt.
Der dannes kondensvand i et drivhus og netop derfor er udluftning en nødvendig faktor for planternes trivsel. Udluftning holder planterne tørre og nedsætter dermed risikoen for bl.a. meldug.

Husk dog at planterne ikke må stå i træk.

En nem og effektiv løsning er at installere automatiske vinduesoplukkere. På den måde åbnes og lukkes vinduerne automatisk som temperaturen i drivhuset varierer og du undgår at skulle bekymre dig om dette.

 


 

@vielskerhaven