Sommerblomstjord

Med langtidsvirkende gødning til krukker, plantekummer og altankasser.
50 liter
 
Brug altid Home & Garden kvalitetsjord til dine planter – det vil du ikke fortryde.
Home & Garden Sommerblomstjord er en god, lys og luftholdig kvalitetsmuld, der giver det bedste resultat for dine sommerblomster, krukke- og altanplanter. 
 
Der er tilført sand til jorden for at bevare en god jordstruktur. Desuden er der tilsat NPK gødning, kalk og mikronæringsstoffer for at give planterne den bedste start. Home & Garden Sommerblomstjord er desuden tilsat ekstra jern, som gavner de fleste sommerblomster.
 
Sommerblomster er generelt grådige planter, som kræver gødning for at vokse og blomstre flot og længe. Home & Garden Sommerblomstjord er derfor tilsat langtidsvirkende gødning til 4 måneders forbrug. Det sikrer optimal vækst hele sæsonen. Næringen frigives lidt efter lidt i løbet af vækstperioden afhængig af varme og fugtighed. Planternes rødder svides ikke, og der skal blot vandes med rent vand.
 
Husk, planterne bliver aldrig bedre end den jord, de vokser i.

 

Anvendelse
Home & Garden Sommerblomstjord er særlig velegnet til alle former for sommerblomster, udplantningsplanter, krydderurter og lignende.

Den må dog ikke anvendes til surbundsplanter som azalea, kamelia, gardenia, blå hortensia og andre surbundsplanter, der ikke tåler kalk.
Home & Garden Sommerblomstjord er desuden velegnet til store planter i selvvandingspotter.
 
Plantning
Husk, at der skal være huller i bunden af plantekrukken, hvad enten den placeres inde eller ude.
Er der intet hul til afløb, er der stor risiko for at overvande. Der dør flere planter af overvanding end af mangel på vand.
 
Læg Home & Garden Leca-kugler i bunden af krukken, dog så bundhullet ikke stoppes til. Fyld krukken op med Home & Garden Sommerblomstjord. Sørg for, at planten er vandet og fugtig inden plantningen. Stil evt. roden uden potte ned i en balje vand, indtil den efter kort tid er vandmættet og føles tung.
 
Husk, aldrig at plante planterne for dybt, da de i så fald vil mistrives. Plant planterne i samme jordhøjde, som de stod i potten før udplantning. Pres mulden let til omkring planterne og vand forsigtigt op, indtil der løber vand ud af hullet i bunden af krukken.
 
Næring
Home & Garden Sommerblomstjord er gødet optimalt, så planterne får gødning hele sæsonen.
 
Da planterne i vækstsæsonen har store gødningsbehov, som dog kan være forskellige  – afhængig af planteart , kan det anbefales, at supplere med en god, flydende gødning i slutningen af sæsonen. 

@vielskerhaven