Sommerblomster - Plant og plej

En årlig tilbagevendende og fornøjelig beskæftigelse er at finde krukker, jord og gødningsbolsjer frem og gå i gang med at plante de skønneste sommerblomster, som findes i planteskolen.

 

Forberedelser

  • Genbrug krukker og beholdere fra sidste år, men tøm alt indhold ud i komposten, inden der startes på ny.
  • Køb en Home & Garden Sommerblomstjord på planteskolen. Selvom der går meget jord til, er én af forudsætningerne for et godt resultat, at du planter i en god jord.

 

Placering

Sommerblomster elsker sommer og sol. Lun placering i læ på terrassen eller altanen er at foretrække. Ampler, der hænger ned i pergolaen eller ud fra tagudhænget er bestemt også en god placering. Højbede og forhavens bed kan med fordel prydes med farverige sommerblomster.

 

Vand

Når du planter, er det en god idé at tømme posen med sommerblomstjord i en stor balje eller i trillebøren. ”Luft” jorden godt igennem, så den er fri for klumper. Er den tør, skal du tilsætte vand og lade det trænge ind i jorden.

Sommerblomstjorden, du planter i er allerede tilsat en startgødning, så planterne vil først mangle gødning efter ca. 2 uger. Derefter er det dig, der har ansvaret for at tilføre gødning til planterne. En god tommelfingerregel er at anvende flydende blomstergødning én gang om ugen – også selvom planterne er blevet vandet fra oven. Den alternative, og ret nemme løsning er, at tilsætte gødningsbolsjer når du planter. Gødningsbolsjer er et produkt af coatede gødningskugler, der frigiver gødning over en lang periode. Tilsæt et gødningsbolsje pr. plante.

 

Trin for trin - sådan gør du

  1. sørg for at sommerblomsterne er vandet godt op. Stil dem i en bakke eller balje med ca. 10 cm vand og lad dem trække vand op
  2. tag potterne af
  3. fyld ¼ af krukkens højde eller ca. 10 – 15 cm dræn i bunden (lecakugler)
  4. kom jord i krukken, så der mangler ca. 15 cm til krukkens øvre kant
  5. plant omhyggeligt hver enkelt potteklump, så du sikrer dig, at der er jord omkring
  6. fyld efter med jord mellem planterne
  7. undgå at fylde krukken helt op – så er det meget nemmere at vande
  8. vand godt til

 

Læs også om nemme sommerblomster.

@vielskerhaven