Med andre stauder i nærheden af de store pæoner kan man få et helt blomstermaleri, der er på sit højeste i juni og juli.  
 

De fleste storkenæb, Geranium klæder pæoner rigtig godt. Især hvis både pæoner og storkenæb blomstrer samtidig. Det gør den blå storkenæb, Geranium ’Johnson’s Blue’ og de lyserøde Geranium ’Rose Clair’ – og mange flere fra den store storkenæb familie.

 

Også lodden løvefod, Alchemilla mollis, kan diske op med blomster samtidig med pæonerne. Fjerlette skyer af limegule blomster på løvefod, der væver sig ud og ind mellem de store blomsterhoveder på pæonerne.

 

Det klæder altid runde blomsterformer at få selskab af oprette blomsterspir. Sådan nogen kan ridderporer, Delphinium byde på. Ridderporer findes i mange sorter, så det gælder om at finde netop den farve, højde og blomstringstid, der passer til pæonernes.
Spørg på planteskolen – dér ved de den slags.

Længeblomstrende blåkant, Nepeta rammer altid pæonernes blomstring. Og matcher flot i farve og statur. Blåkant har grågrønt løv, der også er en god kontrast farve mellem alle staudernes andre grønne farver.

@vielskerhaven