Planter i krukker

Planter i krukker kræver en lidt anderledes pleje end planter, du har placeret i et bed, hvor de har rigelig med plads til rødder og fri adgang til vand og næring. Vi har herunder lavet en lille vejledning i, hvordan du bedst muligt passer dine 'krukkede planter'.

Plantning i krukker

  • Plant altid i krukker, der har hul i bunden, uanset om du sætter løg, planter sommerblomster eller flerårige haveplanter.
  • Fyld 1/3 af krukken op med leca eller lignende.
  • Brug altid Home & Garden Sommerblomstjord

 

Vanding og Gødning
Det er vigtigt at vande hyppigt, når du har plantet i krukker. Sol og vind er årsag til at en krukker hurtigere tører ud. Derfor vil det være en god ide, at bruge et selvvandersystem, som sørger for at der er den mængde vand, som planterne har brug for i løbet af dagen. 

Det er også en god idé at gøde dine planter med gødningstabletter (Osmocote), da disse langsomt afgiver gødning til planten over en periode på ca. 6 mdr. Alternativet er, at du gøder med flydende gødning hver gang, du vander din plante.

 

Overvintring i krukker
Flerårige haveplanter i krukker kan let overvintres Du skal dog huske, at planterne ikke må tørre ud, og de skal vandes med jævne mellemrum vinteren igennem.

Sarte planter, som f.eks. roser, bør du stille i et frostfrit udhus, mens hårdføre planter som f.eks. pil og buxbom kan stå ude hele vinteren. Disse planter skal dog også beskyttes med en måtte, hvis vinteren byder på hård frost i ugevis. Sommerblomster som f.eks. stammet fuchsia og solanum bør overvintres lyst og frostfrit.

@vielskerhaven