Nyhed Rose Hella Joof

Rosenforædleren Rosa Eskelund og Aldershvile Planteskole som er medlem af Home & Garden, har besluttet at tilegne en helt ny rose til Hella Joof, berømt og kendt multikunstner, som vel ikke behøver nærmere præsentation.
Hella Joof blev i sommeren 2019 inviteret til Nordfyn, hvor hun blandt 9 lovende rosennyheder fandt sin absolutte favorit. 


Vanskeligt valg!
Hella fik det vanskelige valg mellem flere skønheder og ”det var ikke så let endda” siger Hella, som også stak næsen i de smukke roser og udbrød: ”Denne er jo skøn, men denne her er nok mere mig”.
Valget er faldet på en skøn, maskulint duftende klatre-/buskrose med store, fyldte gammelrosa blomster, mørkest i midten og lysere mod kanten.
”Jeg vælger denne smukke rose ikke mindst fordi den har en stærk og behagelig maskulin duft af både rose og pibetobak” siger Hella.
 

Rosenforædling
Rosa Eskelund fra rosenforædlingsfirmaet ROSES FOREVER ApS på Sydfyn er den store stjerne inden for rosenforædling og kunne på den smukke augustdag i 2019 præsentere Hella Joof for 9 nyheder hun kunne vælge imellem ud af mange rosennyheder. ”Det tager nemlig 10-15 år at udvikle en god, sund haverose” smiler Rosa Eskelund, som sammen med sin mand Harley omhyggeligt havde mærket nyhederne op, Hella kunne vælge imellem.

Rosenproduktion
Det tager 1½ år at producere en rose og der er produceret omkring 500 af den af Hella Joof udvalgte rose, som vil blive drevet i blomst og sættes til salg i Aldershvile Planteskole i forbindelse med navngivningen d. 12. juni, 2021.

 

Rosendåb.
Rosendåben finder sted hos Aldershvile Planteskole i Bagsværd lørdag d. 12. juni kl. 13.30, hvor både Hella Joof , Rosa og Hardy Eskelund vil være til stede.
Den smukke rose er allerede nu til salg i begrænset antal i knop/blomst hos Aldershvile Planteskole og flere medlemmer af Home & Garden for 199,00 kr pr stk.
Aldershvile Planteskole er beliggende ved Bagsværd Sø i Bagsværd og er kendt for sit store sortiment inden for planter bl.a. roser. I samarbejde med rosenforædleren Rosa Eskelund tilegnedes i 2018 en smuk buketrose til den kendte skuespiller Elin Reimer, ”Elins Rose”.
I forlængelse af dette samarbejde blev det besluttet at ære Hella Joof med en ny rose, som nu bliver navngivet d. 12. juni 2021.

Hella Joof er kendt i offentligheden af de fleste som skuespiller, sanger, forfatter, filminstruktør og –producer, debattør og meget mere. Hun fortjener den ære at få sin egen rose og komme i selskab med andre berømtheder som Ingrid Bergman, Astrid Lindgren, Edith Piaf og en lang række kendte berømtheder og royale personer.

@vielskerhaven