Store squash - perfekt til kage

Squash, der er blevet større end 20-25 cm er temmelig vandfyldte og egner sig ikke til de delikate småretter med squash. Men de er fortrinlige i en squashkage. 

 

Her får du en nem og hurtig – og god – opskrift til overskuddet.

 

Du skal bruge:
3 æg
300 gr (3½ dl) sukker
350 gr (6 dl) hvedemel
350 gr groftrevet squash
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 tsk kanel
2 tsk stødt ingefær
200 gr smeltet smør/margarine

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker hvidt. Bland melet med bagepulver, vanilje og krydderier.
Mel og revet squash blandes i æggene.
Det afkølede smør/margarine blandes i til sidst.


Hældes i en lille, smurt bradepande (eller belagt med bagepapir).
Bages ved 200 grader (ikke varmluft) i 30-40 minutter. Stik med en kødnål og tjek at kagen er gennembagt. Det er her kunsten ligger for at få den gode kage, der er gennembagt og ikke falder sammen, når den kommer ud af ovnen – men på den anden side heller ikke må være bagt helt tør.
Kagen holder sig frisk og saftig i flere dage.

@vielskerhaven