Lyng og Rhododendronjord

Lyng- og Rhododendronjord til alle surbundsplanter
Med gødning 
50 liter
 
Brug altid Home & Garden kvalitetsjord til dine planter  – det vil du ikke fortryde.
Home & Garden Lyng- og Rhododendronjord er en lys og luftig kvalitetssphagnum, der giver det bedste resultat for dine planter. Derfor kan Home & Garden Lyng- og Rhododendronjord holde meget længe i store plantekrukker eller i bedet.
Der er tilsat NPK grundgødning, mikronæringsstoffer og ekstra jern for at give planterne den bedste start og en stabil vækst.
 
Husk, planterne bliver aldrig bedre end den jord, de vokser i.
 
Anvendelse
Home & Garden Lyng- og Rhododendronjord egner sig til alle mindre surbundsplanter, som f.eks.: små Rhododendron, azalea, blåbær, tyttebær og lyng. Også hvis du dyrker surbundsplanterne i store havekrukker. Efter et par år kan det være nødvendigt at efterfylde havekrukker eller surbundsbede med ny Home & Garden Lyng- og Rhododendronjord.

Plantning
Det er vigtigt, når man planter surbundsplanter, at de plantes i samme dybde, som de tidligere har vokset i potten eller i jorden. Plantes der for dybt, svækkes planten og risikoen for bl.a. svampeangreb øges.
 
Før plantning sættes planteklumpen ned i en balje vand, indtil roden efter kort tid er vandmættet og føles tung.  
Lyng- og Rhododendronjorden vandes også grundigt op inden plantningen – enten ved at lægge vandslangen i sækken eller ved at brede sphagnumjorden ud og vande ad flere gange, mens sphagnumjorden vendes rundt, indtil alt er vædet godt igennem.  
 
Plantehullet skal være 25-40 cm dybt og noget bredere, afhængig af plantens rodstørrelse.
 
Sørg for at brede rigeligt med opfugtet sphagnum ud i bunden af plantehullet og fordel resten omkring potteklumpen, idet der trykkes let til med hænderne. Der skal altid være mindst 10 cm frisk Rhododendron sphagnum under og rundt om rodklumpen. Rhododendron og andre surbundsplanter kan plantes året rundt undtagen i perioder med frost.
 
Få flere tips på planteskolen om plantning og dyrkning af Rhododendron og andre surbundsplanter.
 
Næring
Surbundsplanter lever i sphagnum – ikke af sphagnum. Det er derfor nødvendigt at tilføre gødning til planterne.
 
Home & Garden anbefaler en god, gerne organisk Rhododendron-gødning. Det er et naturligt produkt, der langsomt frigives til planterødderne i jorden. Risikoen for svidning af planterne er derfor ikke stor. Undgå at lægge et tykt lag gødning op omkring planten, men fordel den jævnt på jorden omkring planten. Med denne gødning får planterne en god og vigtig madpakke til hele sæsonens vækst og blomstring.
 
Surbundsplanterne gødes  to gange årligt – i april og i juni. Følg doseringsanvisningen på gødningens emballage.

@vielskerhaven