Klematis som bunddække

Klematis er ikke bare til klatrebrug, men nogle af dem kan også bruges som bunddække.

 

Især to typer klematis, der kaldes Boulevard® og FloraTM består af kompakte miniature-klematis, der har blomster på sideskud og hele vejen ned af stænglen.

Det betyder at planterne, hvis de ikke bindes op, breder sig vandret hen over jorden. På den måde dækkes jorden smukt med blade april-november og store flotte blomster i forsommeren og igen i sensommeren. 

 

Der plantes med ca. 50 cm’s afstand mellem planterne; jorden skal være muldrig og luftig. Er den ikke det, kan du blande kompost eller plantestarter i plantehullet.


Planterne er kun 25 cm. høje, når de købes og er bundet til et lille stativ. Dette stativ er kun for at sikre en sikker transport af planterne og skal fjernes, når klematisplanterne plantes til bunddække.

I øvrigt kan denne type klematis bruges indendørs som enhver anden blomstrende potteplante. Efter den indendørs blomstring kan de beskæres let, og plantes ud i haven, hvor de blomstrer igen i løbet af sommeren. Disse klematis er fuldt hårdføre i den danske vinter. Om foråret skæres de ned til 20 cm inden det nye løv bryder frem.
 

I serierne af Klematis Boulevard® og FloraTM  er sorterne også perfekte til krukker udendørs og på altaner.

Der findes flere sorter af klematis i Boulevard® og FloraTM serien, her ser I nogle af dem:

 

 

 

Der findes flere sorter af klematis i  Boulevard® og FloraTM serierne:

  • Filligree – sølvblå (øverst tv.)
  • Picardy – vinrød (øverst th)
  • Kassia – lyseblå (midten tv.)
  • Fleuri – blåviolet (midten th.)
  • Alania – lyserød (nederst tv.)

 


 

@vielskerhaven