Rosenjord

Med komposteret kogødning
 
Velegnet til jordforbedring ved plantning af roser.
18 liter / 50 liter.
 
Brug altid Home & Garden kvalitetsjord til dine planter – det vil du ikke fortryde.
Det er vigtigt, at give planterne de bedste betingelser for en sund vækst. Home & Garden Rosenjord er sammensat af velkomposteret kogødning, sphagnum, sand og ler. Ingredienser, der giver næring og nyt liv til både jord og planter i haven.
 
Mikroorganismerne i Home & Garden Rosenjord øger den biologiske aktivitet i jorden, sandet giver bedre jordstruktur og leret fremmer vandoptagelsen.
 
Husk, planterne bliver aldrig bedre end den jord, de vokser i.
 
Anvendelse
Home & Garden Rosenjord er velegnet ved både nyplantning og genplantning i gamle rosenbede.

 

Plantning af roser
Home & Garden Rosenjord er velegnet til alle typer af roser. Roser er grådige planter, der kræver en veldrænet, lerholdig jord, rig på mikronæringsstoffer og med et stort næringsindhold.
 

Det er vigtigt, at jorden er porøs og let. Er jorden hård, graves ned til ca. 50 cm dybde, omkring to spadestik ned.
 
Ved barrodsroser (planter uden jord omkring rødderne) skal du huske, at hullet skal være så stort, at plantens rødder hverken bøjes eller knækker. Det er bedre at beskære rødderne lidt, frem for at de bøjes. Mens der plantes, holdes planterne fugtige, de må ikke tørre ud. Stil gerne planterne i en spand med vand i kort tid lige inden udplantningen, og tag dem derfra, efterhånden som de udplantes.
 
Ved plantning af roser i potter sættes planteklumpen før udplantningen ned i en balje vand, indtil roden efter kort tid er vandmættet og føles tung.  

Lad ca. 1/3 af jorden, der fyldes i plantehullet, bestå af Home & Garden Rosenjord. Resten er almindelig havejord.
Rosens forædlingssted, som er dér, hvor grene vokser frem fra roden, skal altid placeres 8-10 cm under jordoverfladen ved plantningen. Når rosen er plantet i den rigtige dybde, fyldes jord omkring roden, så plantehullet bliver fyldt ¾ op med jord. Fyld derefter plantehullet med vand. Når vandet er trukket ned og jorden ligger godt ind omkring plantens rodnet, fyldes resten af jorden på og trykkes let til omkring planten.
 
Plantning i gammelt rosenbed
Når der plantes nye roser i et gammelt rosenbed, lider jorden af ”jordtræthed” og nye roser vil ikke trives særligt godt. Bland rigeligt med Home & Garden Rosenjord i jorden, så vil roserne komme godt fra start.  
 
Tip: Plant tagetes (Tagetes patula) mellem rosenplanterne i det gamle bed en eller to somre, inden der plantes nye roser. Denne sommerblomst vil forbedre jorden, så nye roser trives bedre.  
 
Næring
Roser er grådige planter, som kræver jævnlig tilførsel af gødning. Home & Garden Rosenjord indeholder tilstrækkelig næring til at sikre planternes etablering det første år.
 
Derefter anbefales det at gøde roserne med en god, gerne organisk rosengødning. Det er et naturligt produkt, der langsomt frigives til planterødderne i jorden. Risikoen for svidning af planterne er derfor ikke stor. Du kan også bruge en god NPK kunstgødning, som f.eks. 12-5-15 eller lignende.
 
Fordel gødningen jævnt på jorden under og omkring planten. Følg doseringsanvisningen på gødningens emballage. Med denne gødning får planterne en god og vigtig madpakke med.
 
Gødningen gives tre-fire gange årligt (april, maj, juli og evt. august). Følg doseringsanvisningen på gødningens emballage.

 

@vielskerhaven