Jordbær

De største problemer ved jordbærdyrkning er svampesygdommene gråskimmel og meldug. Herunder får du en lille beskrivelse af de to sygdomme samt lidt mere information om modstandsdygtige sorter og formering af dine jordbær.

Gråskimmel
Gråskimmel er en rådsvamp, der findes over alt i luften i form af sporer. Angrebet ses først som en brunlig farve, hvorefter dine jordbær vil få en grå, nærmest behåret overflade.

Meldug
Denne type dækker over en stor gruppe af svampe, der etablerer sig under tørre forhold. Svampene ses som en hvidgrå belægning, deraf navnet meldug.

 

Forebyggelse
Det er muligt at forebygge angreb af meldug og gråskimmel ved at sprøjte inden, svampen angriber, hvilket er svært i praksis.


Derfor anbefaler vi, at du køber modstandsdygtige sorter og planter jordbærrene et sted, hvor der ikke tidligere har stået jordbær. Dette er langt den bedste løsning, for at holde sygdommende i skak. Desuden kan det hjælpe at holde planterne i god vækst.
 
Forskellige Jordbærsorter
Der findes rigtig mange forskellige sorter og hvert år kommer der nye til på markedet. Herunder får du en lille beskrivelse af nogle jordbærsorter. Rigtig god fornøjelse med plantningen af dine egne jordbær. 

 

Her er meget mere information om jordbærsorter, deres udbytte, smag og vækst ved at klikke her.
 
Plantevejledning:
  • Plant jordbærplanter op en solrig plads
  • Plant dem så hjerteskuddet er i jordoverfladen.
  • Vand grundigt efter plantning.
  • Vand aldrig direkte ned i åbne jordbærblomster.
  • Gød dine panter i sensommeren.

@vielskerhaven