Ferskvandsmuslinger

Alger er enhver havebassin-ejers mareridt, de grønne vækster kan være til stor gene i højsommeren. Solen kan ikke trænge igennem vandet og algesuppen bliver tykkere og tykkere og til sidst kan man bare se fisk og andre dyr, når de kommer op til overfladen for at spise.

De mest velkendte metoder til at komme suppen til livs er mere eller mindre kemiske metoder, samt med rensningsanlæg og UV-lys.

 

Der findes også en anden økologisk og billigere løsning. Ferskvandsmuslinger.

På Bornholm har ægteparret Elly og Søren Wolff haft god erfaring med at sætte ferskvandsmuslinger ud i deres havebassin.
De havde problemer med alger i havebassinet. Selvom de havde en pumpe og kunstigt vandløb til bassinet, var det ikke nok og i løbet af sommeren blev vandet grønt og brunt af de mange alger. Søren Wolff faldt over et råd med ferskvandsmuslinger som ‘Naturens eget rensningsanlæg’.

 

Søren og Elly Wolff købte 20 ferskvandsmuslinger, og satte dem ud i havebassinet. Allerede efter få dage kunne de se et resultat i bassinet. Vandet var blevet mere klart. Også selvom havebassinet indeholder ca. 6 m3 vand og antallet af muslinger var i underkanten. Det anbefales at man udsætter 10 muslinger/m3 vand.

Efter bare 14 dage havde muslingerne filtreret vand og spist alger, så parret kunne se at vandet var blevet betydeligt renere, sigtbarheden var på 20 cm og de kunne se fiskene svømme rundt i vandet.

 Kilde: Borregård BioPlant


 

@vielskerhaven