Plantestarter

Med komposteret kogødning
 
Velegnet til jordforbedring ved plantning af træer, buske og hække.
18 liter / 50 liter.
 
Brug altid Home & Garden kvalitetsjord til dine planter – det vil du ikke fortryde.
Det er vigtigt at give planterne de bedste betingelser for en sund vækst. Home & Garden Plantestarter er sammensat af velkomposteret kogødning, sphagnum og sand. Ingredienser, der giver næring og nyt liv til både jord og planter i haven.
Mikroorganismerne i Home & Garden Plantestarter øger den biologiske aktivitet i jorden, mens sandet giver en god jordstruktur.
 
Husk, planterne bliver aldrig bedre end den jord, de vokser i.
 
Anvendelse
Home & Garden Plantestarter er velegnet til mange formål i forbindelse med jordforbedring i haven:
 

Forårsgødskning
Home & Garden Plantestarter kan bruges som gødning inden såning og plantning om foråret. Læg et lag på 3-5 cm ud over jorden og bland det ned med en kultivator eller en fræser.

Plantning
Home & Garden Plantestarter er velegnet til plantning af alle typer af buske og træer samt hække. Home & Garden Plantestarter har stort næringsindhold og er rig på mikroorganismer, som giver planterne den bedste start.
 
Det er vigtigt, at jorden er porøs og let. Er jorden hård, graves der ned til ca. 50 cm dybde, omkring to spadestik.
Ved barrodsplanter (planter uden jord omkring rødderne) skal du huske, at hullet skal være så stort, at plantens rødder hverken bøjes eller knækker. Det er bedre at beskære rødderne lidt, frem for at de bøjes. Mens der plantes, holdes planterne fugtige, de må ikke tørre ud. Stil gerne planterne i en spand med vand lige inden udplantningen, og tag dem derfra, efterhånden som de udplantes.
Ved plantning af planter i potter eller med klump stilles plantens rod eller planteklumpen ned i en balje vand, indtil roden efter kort tid er vandmættet og føles tung.  


Lad ca. 1/3 af jorden, der fyldes i plantehullet, bestå af Home & Garden Plantestarter. Resten er almindelig havejord.
Alle træer og buske plantes i samme dybde, som de tidligere har vokset i potten eller i jorden.
Fyld jord i plantehullet, så det passer med, at roden er i rigtig højde. Fyld jord omkring plantens rod så plantehullet bliver fyldt ¾ op med jord. Fyld derefter plantehullet med vand. Når vandet er trukket ned og jorden ligger godt ind omkring plantens rodnet, fyldes resten af jorden på og trykkes let til omkring planten.
 
Topdressing
I etablerede bede og under træer, buske og hække kan Home & Garden Plantestarter anvendes som topdressing, der fornyer jordens vitalitet. Et lag på 3-5 cm lægges ud og blandes ned, hvis det  er muligt – hvis ikke, vil jordens mikroorganismer og smådyr sørge for at transportere næringsstofferne ned i jorden .
 
Drivhus
Jorden i drivhuset kan forbedres ved at blande den med Home & Garden  Plantestarter. Læg et lag på ca. 5 cm ud over bedet og bland det godt ned i jorden.

@vielskerhaven