Dyrk din egen chili

Se det store udvalg af milde, mellemstærke, stærke og superstærke chili i planteskolen.

 

Udplantning

Chiliudplantningsplanter er meget unge planter, der alle kommer fra frø. Måske har du selv sået dine egne favoritter.

Vent med at plante chili ud i drivhuset til slutningen af maj måned. Chili vokser optimalt ved temperaturer mellem 20 – 250C, men tåler at stå ned til ca. 5 – 100C. I foråret vil vi gerne have godt med blade og blomsteranlæg på planterne, så hold dem inde i varmen.

De fleste planter chili i krukker, for så kan planten tages med på terrassen i sommerens lune måneder. Jo mindre krukken er, jo lavere bliver chiliplanten. Mange entusiaster dyrker chili i relativt små beholdere for at tvinge planten til at danne ekstra mange frugter.

 

Beskæring

De fleste chili skal slet ikke beskæres.

Storfrugtede chili må ikke beholde de første 7-10 blomster, for bladmassen er ikke stor nok til at modne frugterne, og så går plantens vækst i stå. Fjern dem forsigtigt med fingrene.

 

Vand og gødning

Chili hader for meget vand. Sørg for at plante i Home & Gardens kvalitetsjord med godt dræn i bunden. Vander med flydende drivhusgødning hver gang.

Bestøvning

Chili er selvbestøvende.

 

Inden du går i gang

  • Drivhuset skal vaskes både inde og ude, så den optimale indstråling opnås og eventuelt svampe og overvintrede skadedyr bekæmpes
  • Dyrker du direkte i drivhusets jord, anbefaler vi, at du udskifter det øverste lag jord (ca. 10 cm) med ny frisk kvalitetsjord
  • Dyrker du i plantesække, anbefaler vi Home & Garden Plantesæk som er en god kvalitetssphagnum.

 

Læs også om køb af drivhus og succes i drivhuset.

@vielskerhaven