Ram ind og skab rum med hækken

Det er hækplantetid, så snart frosten går af jorden. Så ved du allerede nu, at du skal plante hæk, kan du bestille planterne for straks at være klar til at plante, når vejret er til det.
 
Der er ingen tvivl om at foråret i år bliver kort og lidt forhastet, fordi vi alle kommer sent i gang med forårsarbejdet.
 
Hække er naturlige at plante omkring selve haven eller langs skel på den nye byggegrund. Men der er også en stor gevinst ved at plante hække inde i selve haven. Som opdelende væg mellem forskellige haverum eller som en hurtig lægiver omkring eller nær en siddeplads.
 
Er der sus omkring et hushjørne, er hække meget effektive til at bremse vinden, hvis de er plantet direkte vinkelret du fra husmuren.
 

Vær ikke bange at plante en hæk ind i plænen. Det giver baggrund for et fint
lille bed, der senere kan plantes til med stauder og roser. Husk blot at lade en smal sti være fri for planter langs med hækken. Her  skal være plads til klipning.

 

Når hækken er plantet til, kan bedet foran pyntes med stauder og roser.
Her er der rosen ’Aicha’ i en bund af blåblomstrende kærmindesøster, grenet sølvlys med de blommefarvede blade og en kant af lammeøre langs gruset.

 

 

 

 

 

 

@vielskerhaven