Sunde roser er smukke roser

Sunde roser er smukke roser

Det gælder for roser som for alle havens planter, at de er smukkest, når de trives godt. En solelskende plante, der må vokse i skygge, udvikler sig aldrig optimalt, og en plante, der er skabt til fugtig jord, bliver ikke til noget, hvis den må tørste. Det er derfor, der er så vigtigt at vælge det rigtige sted til hver enkelt plante. For roserne er det et sted, hvor der er godt med sol, god, næringsrig havejord og luft omkring planterne.


Men det gælder også for roser, som det gør for os mennesker, at nogle er mere sårbareend andre. De er simpelthen mere modtagelige overfor de plantesygdomme, der kanramme roser. Desværre er en rose angrebet af plantesygdomme sjældent det smukkesyn, den burde være.
 

Så hvis du vil være sikker på at få succes med dine nyplantede roser, er det en god ide
at følge dit havecenters anbefalinger om, hvilke sorter, der er de sundeste.


Men du kan selv hjælpe til med at minimere risikoen for ubudne plantesygdomme i rosenbedet. En rose, der trives med forholdene og er i god vækst, kan langt bedre modstå et sygdomsangreb, end en rose, der i forvejen skranter på grund af mangel på lys, vand eller næring. Sørg derfor for at gøde og vande, når rosen trænger, og tynd ud i grenene, hvis busken er meget tæt. Jo hurtigere bladene tørrer efter en byge, jo mindre risiko er der for, at plantesygdomme kan finde fodfæste.

 

 

 

   

Rose

Rosa ’Audientz’ er en meget smuk, storblomstret rose, der blomstrer hele sommeren med fyldte, duftende blomster med et fint spil i creme- og laksefarvede nuancer mod den abrikosfarvede midte. 

 

 

 

 

 

Rose

Rosa ’Comeback’ er en iøjnefaldende storblomstret rose med op til 10 cm store blomster i lysende rosa nuancer med abrikosfarvede toner mod midten. Blomsterne har en intens og dejlig duft.

 

 

 

 

 

 

Rose

Rosa ’Laudatio’ er en virkelig flot storblomstret rose med en bedøvende dejlig rosenduft i de fyldte rosa blomster. Busken bliver omkring 75 cm høj, og blomsterne holder godt som afskårne.