Forårsløg om efteråret

Løgene til forårets blomsterflor skal i jorden nu, så de kan begynde at skyde frem, så snart frosten er væk fra jorden og forårssolen begynder at varme.

 

De løg man lægger nu er dem, som kan tåle frost og som kommer igen år efter år. Som f. eks påskeliljer, tulipaner og krokus.

De mere sarte løg som Dahlia og gladiolus, kan ikke tåle frosten, derfor skal de først i jorden til foråret, når jorden er lidt varmere.

Plant mange løg sammen, så bliver blomsterfloret overdådigt til foråret. Samtidig giver det et mere roligt billede, når de samme farver og former går igen i bedet.

Besøg os i planteskolen, her har vi netop nu et stort udvalg af løg til foråret.

Store løg = sikker blomstring

Størrelsen på løgene har en afgørende betydning for, om løgbedet bliver en succes.
Man kan sige at løget er plantens madpakke, jo større løg – jo mere energi er der med til planten.

Det er vigtigt at lægge store løg fordi de indeholder mere næring og kraft, som de skal bruge for at sætte blomster til foråret.

 

Størrelsen på løget afhænger dog også af arten. Prydløg, tulipaner og påskeliljer har væsentlig større løg end eksempelvis krokus, skilla og vintergækker. Alt efter arten er det vigtig at vælge de største og sundeste løg. Løg størrelsen angives i cm i omkreds.

Et godt tulipan- og påskeliljeløg har en omkreds på min. 12 cm om det tykkeste sted, mens krokus og vintergækker er meget mindre i løget og måler min. 5 cm i omkreds om det tykkeste sted.

Løgene skal være faste og uden angreb af mug og andre svampesygdomme.

Løglægning

Løgene lægges efter anvisningen på posen, dog er der en tommelfingerregel, at der skal være dobbelt så meget jord over løget som løget er højt.

Skal man lægge mange løg kan det være en hjælp at bruge en løglægger, det er en enkelt måde at lægge løget i den rette dybde og dække hulle til igen.

@vielskerhaven