Stueplanter

Store, grønne planter gør hjemmet hyggeligt og personligt. Men det er faktisk ikke den eneste grund til at fylde huset med smukke planter. En lang række videnskabelige undersøgelser viser nemlig, at man simpelthen bor sundere, hvis man omgiver sig med stueplanter.

 

Det hænger sammen med, at planter simpelthen kan rense luften for en del af de giftstoffer der udskilles fra for eksempel møblernes overfladebehandling. Den overraskende opdagelse gjorde forskere ved Nasa, der ledte efter muligheder for at rense luften på rumstationer.

 

Nasa har ligefrem udarbejdet en hitliste over de planter, der gør mest gavn i indemiljøet. Den omfatter heldigvis flere af de mest populære stueplanter, så der er al mulig grund til også at bruge forskningsresultaterne i hjemmet. Fredslilje, Spathiphyllum wallisii, ligger som en klar nummer et på listen.

 

 

Andre forskere har undersøgt stueplanters effekt på arbejdsmiljøet og har fundet ud af, at planter på for eksempel kontoret øger medarbejdernes koncentrationsevne og giver færre sygedage. Endnu en god undskyldning for at fylde ikke bare kontoret men også hjemmet med dejlige planter.

 

Læs mere om

På beatet med trendy stueplanter
På beatet med trendy stueplanter
Grønne planter giver dit hjem liv og sjæl og skaber stemning mindst lige så... Se mere
Stueplanter til hele huset
Stueplanter til hele huset
Stueplanter til hele huset Stueplanter hører ikke kun hjemme i stuen.... Se mere
Feng Shui med stueplanter
Feng Shui med stueplanter
Feng shui er en kinesisk inspireret indretning, der skaber ro og harmoni for krop og... Se mere

@vielskerhaven