Nye spændende planteoplevelser

Helt unikke planter, du aldrig har set før, overdådigt blomstrende planter og ekstra stærke planter. Det er de planteoplevelser, du kan glæde dig til, når kollektionen fra den amerikanske planteskole Walters Gardens nu kommer til Danmark.

 

Planteskolen Walters Gardens er kendt vidt og bredt i USA for sin målrettede planteforædling af især stauder, der gennem årene har ført til en strøm af nye plantesorter med ganske særlige kvaliteter og egenskaber. Nu kommer Walters Gardens takket være et tæt samarbejde med Gunnar Christensens Planteskole i Fjenneslev omsider til Skandinavien.

 

I forædlingsafdelingen hos Walters Gardens er målene helt klart definerede. For at en ny plantesort skal være interessant, skal den have egenskaber, der skiller den klart ud fra mængden. Det kan for eksempel være en ny sort, der blomstrer længere eller får flere blomster, end de gængse sorter. Det kan være en ny sort, der er ekstra stærk og for eksempel tåler tørke, vind eller kulde langt bedre end gennemsnittet. Og det kan selvfølgelig være nye sorter, der er helt unikke i forhold til det, vi allerede kender.

 

Kollektionen fra Walters Gardens er omfattende, og der kommer til stadighed nyskabelser til. Men amerikanske og skandinaviske vækstbetingelser er jo ikke nødvendigvis ens. Derfor testes alle sorter grundigt på dansk jord, før de lanceres på vore breddegrader. Kun sorter, der består testen med glans, bliver markedsført.

 

Helt nye sorter testes parallelt i USA og i Danmark, og planterne produceres på Gunnar Christensens Planteskole i Fjenneslev, hvor de dyrkes med brug af biologisk plantebeskyttelse.

I butikkerne er planterne fra Walters Gardens nemme at kende på de grønne logopotter med varemærket WG. Desuden er der informative etiketter med information om planten, i alle potter.

 

Om Gunnar Christensens Planteskole:

Gunnar Christensens Planteskole er en af Danmarks største produktionsplanteskoler med en årlig produktion på mere end en million stauder, prydbuske, frugttræer, bærbuske og krydderurter.

 

Om Walters Gardens:

Walters Gardens i Michigan, USA, producerer mere end 1.000 forskellige planter og har en årlig produktion af 19 millioner småplanter. Planteskolen er især kendt for sin omfattende forædling.

 

@vielskerhaven