En juni-have med stauder

Man kan plante haven til, så den er køn over det hele – hele tiden. Men man kan også inddele den i årstider, så der er nogle områder, der lyser op og er iøjnefaldende og planlagt til at toppe på forskellige tidspunkter af året.


Juni-haven er på toppen inden sommerferien byder sig til – og mens alle farver er lyse og nye – på både løv og blomster. Her er stauderne valgt, så de er flotte i juni – med blomster, blade eller knopper. Iris, salvier, storkenæb, løvefod, pæoner – der er et utal af stauder, der begynder at blomstre i juni.

Juni-haven kan nemt kombineres med planter, der har deres højdepunkt senere på sommeren. Og det vil være godt, hvis der også er buske og småtræer her for, at juni-haven stadig har lidt form i vintertiden. På billedet er det koreakornel, Cornus kousa ’China Girl’, der lyser op med de hvide blomster. For foden er det storkenæb ’Rose Clair’, der dækker jorden.

Tager du en tur på planteskolen, kan du se, hvad der blomstrer lige nu og vurdere, hvad der er kønnest for dig. Spørg også om, hvad der egner sig til din jord og dine klimaforhold.

 

 

@vielskerhaven