Så- og Priklejord

Også velegnet til kaktus og andre sukkulenter
18 liter
 
Brug altid Home & Garden kvalitetsjord til dine planter – det vil du ikke fortryde.

Små, spæde spirer og planter kræver en speciel jordblanding for at trives. Home & Garden Så- og Priklejord er sammensat af fin sphagnum, sand og ganske lidt gødning. En blanding, der giver den bedste start og videre vækst for alle små plantebørn.
 
Den gode struktur i jorden gør det nemt for de fine små rødder at etablere sig. Senere er det let at omplante/prikle småplanterne uden at beskadige rødderne på de små, spæde planter.
 
Jordens porøsitet gør Så- og Priklejord særdeles anvendelig ved dyrkning af kaktus og andre sukkulenter.
 
Husk, planterne bliver aldrig bedre end den jord, de vokser i.
 
Såning
Fyld Home & Garden Så- og Priklejord i såbakker til minidrivhuse eller små urtepotter med hul i bunden. Så efter anvisningen på frøposen og vand let, gerne med en vandforstøver.
 
Sæt en plastpose med lufthuller over potten eller læg plastlåget over minidrivhuset og placer dette et lyst og lunt sted, men undgå direkte sol. Når spirerne er fremme, fjerner du plastposer og låg. Hold småplanterne let fugtige med en vandforstøver, men undgå en for våd jord, da det øger risikoen for svampesygdomme.

Stiklingeformering

  • Urteagtige stiklinger skæres af planten i en længde på ca. 10 cm.
  • De nederste blade fjernes, så kun topskuddet er tilbage. Er bladene store, kan de beskæres til det halve.  
  • Stik derefter den bladløse del af stiklingen ned i let fugtig Home & Garden Så- og Priklejord.
  • Dæk stiklingerne med en plastpose med lufthuller eller låget på minidrivhuset. Roddannelsen tager 2-4 uger for de fleste planters vedkommende, for visse planter længere tid. Når stiklingerne har fået rødder, fjernes plasten.

 
Prikling
Småplanter skal have mere plads end de har i såbakken, og derfor prikler du dem, når de små planter har fået deres andet hold blade. Småplanterne prikles ud i f.eks. tørvepotter med Home &  Garden Så- og Priklejord. Derefter vandes de. Giv først prikleplanterne gødning efter 2-3 uger.
Fordelen ved tørvepotterne er, at de kan følge den større plante helt ud i det endelige plantehul i krukker, altankasser, bede eller plantesække, uden at rødderne forstyrres. De gror simpelthen videre ud gennem tørvepottens vægge.
 
Kaktus og andre sukkulenter

  • Home & Garden Så- og Priklejord er velegnet til kaktus og andre sukkulenter.
  • Et godt tip, når planter med skarpe torne skal plantes om, er at vikle en vredet klud eller avispapir, der er foldet flere gange på langs, rundt om planten, så der dannes et lille håndtag ud for planten. Brug håndtaget, når planten flyttes over i den nye potte.
  • Fold et papirskræmmerhus med hul i den spidse ende, fyld det med Home & Garden Så- og Priklejord og fyld frisk jord omkring plantens rødder.
  • Brug en pind eller enden af en blyant til at trykke jorden fast om rødderne.
  • Vand planten. 

@vielskerhaven