Dyrk krydderurter på terrassen

Hjemmedyrkede, friskhøstede krydderurter har en helt anden kaliber, end dem, du kan købe dig til i supermarkedet. Samtidig er krydderurter noget af det nemmeste, du kan dyrke i haven, så det er bare om at komme i gang, så du kan blive selvforsynende en stor del af sommeren.

 

Rigtig mange krydderurter er ovenikøbet smukke planter, der ikke alene er nyttige og dufter skønt, men også har en fin blomstring. Derfor er det en rigtig god ide at plante krydderurter lige der, hvor du opholder dig mest. Så får du nemlig størst mulig fornøjelse af de aromatiske sager, og de er altid inden for rækkevidde, når maden på grillen eller salatskålen skal have et ekstra pift.

 

Krydderurter er typisk flerårige stauder, der kan dyrkes i et decideret krydderurtebed. Men mindre kan også gøre det. Krydderurter kan ligeså godt dyrkes mellem stauderne i staudebedet, hvor de passer smukt ind med deres frodige løv og fine blomster, der i parentes bemærket, er super gode bi- og sommerfuglemagneter.

 

Faktisk behøver du ikke engang råde over en have, hvis du vil forkæle dig selv og din kogekunst med hjemmedyrkede krydderurter. Krydderurter kan nemlig også bruges som krukkeplanter og kan dermed uden problemer dyrkes lige ved siden af udekøkkenet på terrassen, altanen eller i den lille gårdhave.

 

 

Hvis der er godt med plads, kan du plante dine yndlingskrydderurter i hver sin krukke og stille dem sammen i en gruppe, men er pladsen mere begrænset, kan du også lave fine krukkemix af flere forskellige krydderurter efter præcis samme principper, som når du planter en krukke med sommerblomster.

@vielskerhaven