Græs til enhver

Græs til enhver

Er du til grøftekantstemning eller et bohemeagtigt blikfang? Så er græsser gode til at skabe en let og luftig stemning i dine krukker og i bedet blandt efterårets lyng, stauder og stedsegrønne. Med et par velvalgte græsser får du en afslappet stemning og løfter både dine bede og buketter. Her får du inspiration til fem gode græsser, som du kan bruge i enhver sammenhæng.

 

Er dit staudebed blevet lidt livløst eller trænger du til at pifte dine krukker op? Så er græsser gode til at klæde din have på til et festligt efterår i haven. Brug dem alene i velkomstkrukker eller kombiner dem med sentblomstrende stauder, som asters og stenurt.

 

Prægtig purpurrød prydgræs

Drømmer du om en farverig græs til at lyse din efterårshave op? Så er rød lampepudsergræs, Pennisetum setaceum ’Rubrum’, en prægtig purpurrød prydgræs med lyse, dunagtige aks, der danner en flot kontrast til plantens mørkerøde græsstrå på 50-70 cm. En oplevelse i sig selv og i selskab med andre. Prøv den i en trio af krukker eller i bedet sammen med mørkerød stenurt, Sedum ’Jose Aubergine’ og alunrod. Den kræver en beskyttet vokseplads og veldrænet jord for at overvintre.

 

Elegant sølvagtigt skær

Smalbladet elefantgræs, Miscanthus sinesis ’Kleine Silberspinne’, er en elegant, lav elefantgræs med sølvagtigt skær, der bliver cirka 80/110 cm høj. Den er især fin i det hvide eller blå staudebed og sammen med gråløvede stedsegrønne og stauder som lammeøre, blåkant og halvbusken perovskia.

 

Dejlig rødhårede dronning

Elefantgræs, Miscanthus sinesis ´Dronning Ingrid’ er en ornamental, lille, mørkegrøn græs med rødligt skær og flotte, røde aks, der bliver cirka 110/140 cm. Den danner en flot silhuet i krukker og i præriehaven sammen med stauder som asters, hjortetrøst og løvehale.

 

Vidunderlig vindstærk dansker

Brogetbladet havesandrør, Calamagrostis acutiflora ’Overdam’ er dejlig dansk sort. Det er en høj, fontæneformet græs med hvidstribede blade og oprette, vindstærke gyldne aks, der står også står flot om vinteren. Den bliver omkring 150 cm høj og egner sig godt som solitærplante og i grupper blandt stauder, buske og andre græsser.

 

Slank blåtop

Stor blåtop, Molinia arundinacea ’Windspiel’ er en let, smal og opret græs på ca. 70 cm. Den får en vifte af lange aks, der kan bliver et par meter høje. Den står stærkt bagerst i staudebedet, gerne i grupper sammen med stauder som blåkant, storkenæb og alunrod.

@vielskerhaven