Krukkebeskyttelse

Nu, hvor vinteren tager fat, er det nu, at krukkeplanter skal pakkes ind.

 

Ikke i gavepapir, men med en isolerende måtte omkring krukken, for at beskytte rødderne mod de kolde og skiftende temperaturer. Den ene dag er det frost, den næste tøvejr.  Det er stressende for en plante at skifte temperatur omkring fødderne. En indpakning af krukken betyder en mere jævn jordtemperatur.

Men krukker skal se dekorative ud, så derfor bevares vinterens havehygge bedst, hvis indpakningen også er køn at kigge på. Bind halm- eller lyngmåtter omkring krukkerne – det er et rustikt og kønt ”indpakningspapir”. Begge måttetyper køber du på planteskolen.

Andre krukker huser måske planter, der blot skal overvintre i en krukke bagest i haven. De behøver måske ikke være så kønne, så de pakkes ind i bobleplast, der vindes to-tre gange rundt om krukken. Hvis du orker at tage bobleplast af og på afhængig af temperaturen, kan bobleplasten også bruges til de dekorative krukker ved fordøren.

Når der loves dagsfrost begynder kulden for alvor at gå i jorden. Hold frosten ude af jorden lidt længere tid ved at dække jordoverfladen med et isolerende materiale. Mos, tørre blade, muslingeskaller eller dekorative kogler er bare nogle forslag. Find selv på din egen favorit. Det vigtigste er at dækmaterialet indeholder luft, der isolerer godt.

@vielskerhaven