Mor fortjener en nem sommer

Den nemmeste sommer får Mor med de dejligste sommerblomster, der ikke skal nippes eller renses for visne blomster.

 

Hvem passer sommerblomsterne i bede og krukker? Det gør Mor. Vil du gøre det nemt for hende, forærer du hende sommerblomster, der ikke kræver ret megen pasning.

Udover vanding og gødskning er der ofte en del arbejde med at fjerne visne blomster, så krukkerne ser friske og frodige ud. Men der findes mange sommerblomster, som det er en leg at passe, fordi de selv slipper af med de visne blomster, inden der dukker nye op.

 

Tvillingblomst
Tvillingblomst er en af de mest stabile sommerblomster: blomstrer helt frem til oktober, farverne er dejlige pasteller og løvet er dybgrønt og sundt. Samtidig er tvillingblomst eminent god til selv at smide de visne blomster.

Diascia barberae er det botaniske navn for tvillingblomst, den bliver ca. 30 cm høj og bred og kan vokse i både sol og halvskygge.

 

Kartoffelplante 

Blå sommerblomster er gode, fordi den blå farve er god til at binde andre farver sammen, så der ikke opstår farvekaos på den planteglade terrasse.

Med kartoffelblomst, Solanum, får Mor blå blomster i massevis hele sommeren – uden at skulle bruge tid på de fjerne de visne.

 

Krydderurter

Husk også at Mor måske bliver glad for planter, der har grønt eller gråligt-grønt løv og derfor er fine kontraster til alle farverne i de øvrige sommerblomster. Blandt krydderurterne findes netop den slags bladplanter. 

Og så kan hele herligheden spises og bidrage til skønne smagsoplevelser for hele familien. På billedet er det, set fra venstre: timian, citronmelisse og cypresurt – plantet i hver sit rum i en terrakotta-krukke.

@vielskerhaven