Perfekt plantevejr

 

Mange vil måske synes, at vejret er blevet lidt mere surt i den sidste tid – men efteråret er over os, og med det de køligere temperaturer. 

Nu må vi benytte os af at jorden er varm og våd - og det giver perfekte planteforhold for planterne.

 

Der kan plantes året rundt - næsten.
I vore dage, hvor de fleste planter dyrkes i potter og derfor kan købes og plantes året rundt, har mange glemt, at efteråret faktisk er den bedste årstid at plante på, fordi jorden på dette tidspunkt er lun og fugtig.

Det betyder, at rødderne på de nyplantede planter kan gro ud i plantehullet og måske længere ud, så planterne har en større rod. I modsætning til planter der er plantet om foråret. De har det sværere, når tørken sætter ind det følgende forår.

 

Dertil kommer, at udvalget i planteskolerne er størst om efteråret hvor dette års produktion er klar til salg. Så er man ude efter noget specielt eller noget, der er stor efterspørgsel på, er det nu, man skal ud og kigge.

 

Barrodede planter plantes, når de har smidt bladene
Specielt for de såkaldt barrodede planter (planter, som sælges uden jord om roden og typisk i bundter, for eksempel planter til hække og levende hegn) er efteråret den bedste plantetid. De skal standse væksten, mens de står på planteskolens mark, før de kan tages op.

 

I videoen fortæller vi forskellen på en rodfast og barrods plante

 

 

@vielskerhaven