Plantetiden er begyndt

Selv om buske og træer, der er til salg i planteskolerne nu, står med nøgne grene og ikke ser særlig spændende ud – så er det nu, det er plantetid.
 
Hækplanter af alle de løvfældende typer, træer og buske som f.eks. hortensier, duftende uægte jasmin, korneller af alle slags for bare at nævne nogle få gode buske – samt alle frugtbuske og -træer, står blot og venter på, at foråret skal blive lunere. I ventetiden koncentrerer de sig om at udvikle nye rødder i jorden. Det er bestemt til haveejernes fordel.

De aktive rødder betyder, at netop nu i marts, er et ideellt tidspunkt at plante. En plante, der sættes i et godt plantehul i haven nu, har rødder, der hurtigt søger ud i havejorden på den nye plads. Det gør jo heller ikke noget, at nyplantningerne så ikke har brug for ret meget menneskelig omsorg, i modsætning til de, der plantes senere, når blade eller blomster er sprunget ud.

Heldigvis er der etiketter på planterne, så selvom de nøgne planter ikke ser så spændende ud, viser etiket foto’et hvordan planterne tager sig ud i sommerdragt. Kig på det og spørg på planteskolen, hvilket træ eller hvilken busk, der opfylder dine behov.

Den smukke havehortensie ’Vanille Fraise’ er meget køn sammen med lyserøde potentilla, som skimtes i baggrunden. Men det syn kommer først til sommer! Lige nu gælder det om at tro på foråret, for planterne står nøgne uden blade og blomster – men det bedste købs- og plantetidspunkt ér nu.

@vielskerhaven