Rigtige mænd dyrker chili

Der er mange chilifrø-sorter at vælge mellem, men hvorfor ikke prøve nogle stykker af, for at blive klogere på hvilke chili-frugter, der passer i netop dit køkken?
 

Chili er omkring 60 dage om at blive kraftige og stærke nok til udplantning i drivhus. Vil du gerne have store stærke planter, der kan opfostre mange frugter, skal man begynde såningen nu. Så gerne frøene i potter – så kan du have mange sorter, uden de fylder så meget som såbakker gør.


Chili vil have varme

Chilifrø spirer bedst, hvis der er varme i jorden, så har du gulvvarme, kan potterne stilles på gulvet indtil de spirer. Læg et klart låg af enten plast eller plastfilm henover. Så snart småplanterne er kommet op, fjernes låget helt eller delvist, og potterne stilles i en lys vindueskarm ved 18-20 grader.

Bliver planterne for ranglede, er det et tegn på, at der er for lidt lys i forhold til varme. Derfor kan man enten stille potterne koldere eller give dem mere lys – med en vækstlampe eller i en lysere vindueskarm.

Planterne pottes over i hver sin potte, når de begynder at stå for tæt i såpotten.

Når chiliplanterne begynder at sætte blomsterknopper, knipses de af, så planterne ikke bruger kræfter på at sætte frugter, inden de selv er blevet til kraftige planter.

 

Sæt en pind ved hver plante, hvis den virker lidt vælte-peter-agtig.

I slutningen af maj kan chili plantes ud i drivhuset – men de vokser også fint inde i vindueskarmen hele sommeren, blot de får vand og gødning.

Har du ikke mod på at start selv kan du også vælge at købe planter klar til at sætte i drivhuset. Se her hvad du kan vælge imellem.

@vielskerhaven