Stueplanter pottes op

For at give potteplanter den bedste behandling, så de giver os den bedste oplevelse, er det godt at plante dem om til nye potter.
 
Om foråret er der fuld fart på lyset, og det vælter ind i stuer og drivhuse. Derfor går væksten i gang i alle grønne planter – hvad enten det er i vindueskarmen, i orangeri eller drivhus. Vi kan se, hvordan der bliver foldet nye blade ud og hvordan skuddene strækker sig for hver dag. Skjult for vores blik er væksten, der foregår nede i potten. Her er der trængsel. Rødderne har ikke mulighed for at folde sig mere ud end potten tillader.

 

1. Prøv at kigge under bunden af urtepotten eller træk potten af rødderne, så ser du, om det er
tid til at give planten en ny potte: Rødder, der er på vej ud af drænhullet i bunden eller tykke rødder, der fylder potten ud, så der ikke er
jord tilbage.

2. Så er det tid at finde en større potte frem og købe den gode Home & Garden Krukke- og Pottemuld. Den indeholder gødning og derfor får potteplanten ikke bare ny jord til rødderne, men også ny næring til planten.

 

 

3. Den nye potte skal være større end den gamle; dybere og ca.1 cm større hele kanten rundt. Begynd med at fylde lidt jord ned i bunden af den nye potte. Det er den jord, som rødderne nu skal vokse ud i. På planten gnubber du lidt af den løse jord af øverst – og klipper visne blade væk.

4. Stil planten ned på jorden i potten – vurdér om det er den rette højde, eller om der skal mere eller mindre jord i. Fyld så jord hele kanten rundt. Pres det let – ikke hårdt – ned i mellemrummet mellem plantens rod og pottekanten

 

Til sidst stilles de oppottede planter under bruseren, hvor de med blødt brus bliver skyllet. Så falder jorden helt på plads i potten. 3-4 uger efter oppotningen skal du begynde at gøde planterne med gødning i vandingsvandet. Eller lægge langtidsvirkende gødningspiller i jorden, de opløses efterhånden som planterne har brug for næringen.

 

 

 

 


 
 

@vielskerhaven